Tarta cu spanac si oua

Printeaza

Tarta cu spanac si oua din: ulei, apa, sare, faina, drojdie uscata, spanac, ceapa verde, morcov, rosii, branza, unt, oua, cimbru, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_oua

  • 2 linguri cu ulei
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 500 g faina
  • 1 lingurita rasa cu drojdie uscata

Ingrediente umplutura:

  • 300 g spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 4 rosii
  • 50 g branza telemea
  • 50 g unt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 oua
  • cimbru proaspat
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfa drojdia in putina apa calda, amestec-o cu putina faina. Lasa la dospit cinci minute. Adauga restul de faina, apa, uleiul, sarea. Framanta si lasa la crescut 15 minute.

Pregateste legumele. Caleste repede morcovul ras, ceapa tocata, rosiile taiate cuburi, usturoiul pisat, cimbrul si spanacul. Lasa sa scada. Intinde aluatul, inteapa-l cu furculita, pune umplutura.

Intinde uniform umplutura si ridica putin marginile aluatului. Sparge ouale ochiuri. Presara branza sfaramata si da la cuptor pentru 15 minute, pana cand se rumeneste frumos.

Tarta cu spanac si oua

Tarta_cu_spanac_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.