Tarta cu spanac si ceapa verde

Printeaza

Tarta cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou, seminte de mac, unt, ulei, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_ceapa_verde

  • 1 kg spanac
  • 4 cepe verzi
  • 4 fire usturoi verde
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ou
  • 30 g seminte de mac
  • 200 g unt
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm spanacul. Punem la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adăugăm spanacul şi fierbem 5 minute. Il lăsăm să se scurgă şi îl pasăm. Spălăm ceapa şi usturoiul şi le tocam rondele. Incingem 3 linguri de ulei. Prăjim ceapa şi usturoiul 2 minute şi adăugăm spanacul pasat. Fierbem 5 minute şi adăugăm sare după gust.

Desfacem foile de plăcintă. Vom pune două foi una peste alta, dar înainte le vom unge bine cu unt topit. Punem umplutură de spanac, sub forma unui tubuleţ, cât lungimea foilor. Rulăm cu grijă. Ungem cu unt o tavă rotundă. Aşezăm ruloul circular, ca un melc, începând din centrul tăvii.

Repetăm operaţia cu alte două foi şi umplutură de spanac şi aşezăm în tavă, în continuarea celuilalt. Procedăm astfel până se umple tava. Ungem cu ou bătut şi presărăm seminţe de mac. Coacem 30 minute, la foc moderat. Servim tarta caldă.

Tarta cu spanac si ceapa verde

Tarta_cu_spanac_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.