Tarta cu spanac si branza telemea

Printeaza

Tarta cu spanac si branza telemea din: faina, margarina, ou, sare, apa, spanac, branza telemea, smantana, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu spanac si branza telemea

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • un ou
  • o linguriţă sare
  • 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 500 g spanac proaspăt
  • 150 g brânză telemea
  • 100 ml smântână de gătit
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă ingredientele pentru aluat, apoi se lasă 30 de minute la rece.

Se scoate, se taie 1/2 din aluat, care se întinde şi se transferă în tava de copt, iar restul se păstrează pentru model.

Spanacul se dă într-un clocot, se scurge şi se aşază peste aluat.

Se pun bucăţi de brânză şi se toarnă amestecul de ouă-lapte-smântână, sare şi piper.

Se modelează benzi de aluat care se aşază peste amestecul cu spanac şi ouă. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tartă cu roşii

Tarta cu spanac, branza si rosii

Tarta cu spanac, branza si rosii din: faina, ou, margarina, sare, spanac, branza, lapte, smantana, sare, piper, oua. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină un ou 150 g marnarină o lingurită sare Pentru umplutură: 350 g spanac 4-5 rosii, conservate in ulei 200 g branza 3 oua 150 ml lapte 100 ml smântănă sare piper […]

Tarta cu spanac si ricotta

Tarta cu spanac si branza de capra

Tarta cu spanac si branza de capra din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, sare, spanac, branza de capra, marar, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 ou 100 g unt 150 g smântână 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 g spanac 300 g brânză de capră 3 […]

 

Tarta cu spanac, branza si rosii uscate

Tarta cu spanac, branza si rosii uscate

Tarta cu spanac, branza si rosii uscate din: aluat foitaj, spanac, brânză de capră, caşcaval, oua, smântână de gătit, roşii uscate în ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat foitaj 500 g spanac 150 g brânză de capră 25 g caşcaval ras 4 ouă 3 linguri smântână de gătit 3-4 roşii uscate, în uleisare piper Mod de preparare: Spanacul se opăreşte […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.