Tarta cu spanac si branza feta

Printeaza

Tarta cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_spanac_si_branza_feta

  • 300 g faina
  • 2 varfuri de cutit cu sare
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 6 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 250 g branza feta
  • 300 g spanac oparit
  • 6 oua fierte tari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 50 g unt
  • 6-7 crenvursti
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu praful de copt şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi fră­mânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la rece 30 de minute. Pentru umplutură, cureţi ceapa, o tai mărunt, zdrobeşti căţeii de usturoi şi căleşti în unt 2-3 mi­nute. Adaugi spanacul scurs, untul, sare, piper după gust şi căleşti, la foc mic, 3 minute.

Scoţi coca de la rece, împărţi aluatul în două, întinzi o parte de cocă cu sucitorul pe o supra­faţă plană, aşezi aluatul într-o ta­vă rotundă, îmbraci pereţii până la jumătate şi-l înţepi cu furculi­ţa. Coci aluatul în cuptorul pre- încălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi puţin la răcit.

Torni compoziţia de spa­nac peste aluat. Pasezi brân­za feta cu o furculiţă într-un castron şi o amesteci cu pi­per. Torni brânza peste spa­nac şi o uniformizezi cu aju­torul unei spatule de silicon. Aşezi deasupra umpluturii, aproape de margini, ouăle fierte curăţate de coajă, for­mând un cerc.

Jumătatea de cocă rămasă o împărţi şi întinzi două foi subţiri. Acoperi cu o foaie tarta de spanac, iar cu cealal­tă îmbraci fiecare crenvurşt. îi aşezi de jur împrejurul tar­tei, apăsând un pic margini­le. Introduci din nou în cup­torul preîncălzit pentru 20 de minute. Tai tarta şi o ser­veşti după ce s-a răcit puţin.

Tarta cu spanac si branza feta

Tarta_cu_spanac_si_branza_feta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.