Tarta cu spanac si afumatura

Printeaza

Tarta cu spanac si afumatura din: spanac, muschiulet de porc afumat, smantana, oua, cascaval, usturoi, ceapa verde, patrunjel, ulei, faina, unt, apa, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu spanac si afumatura

  • 500 g spanac proaspăt
  • 200 g muşchiuleţ de porc afumat
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 230 g făină
  • 120 g unt
  • 2 linguri apă rece
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se frământă un aluat din 200 g făină, 100 g unt, 1/2 linguriţă sare. Se adaugă 1 gălbenuş şi 2 linguri apă rece; se frământă în continuare până se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.

Se modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară în folie alimentară; se dă la frigider 20 min.

Se prepară umplutura: se bat 3 ouă şi 1 albuş, cu sare. Se toacă usturoiul, ceapa şi frunzele de spanac. Se taie cubuleţe caşcavalul şi carnea.

Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa şi se acoperă cu hârtie de copt, peste care se presară o mână de boabe de fasole, pentru a împiedica aluatul să se umfle. Se dă tava la cuptor, timp de cca 12 min.

Se încing 2 linguri de ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate, precum şi muşchiuleţul. Se adaugă spanacul şi pătrunjelul tocate, sare şi piper. Se mai călesc câteva minute, apoi se lasă să se răcorească. Separat, se amestecă ouăle bătute cu smântână, caşcavalul şi 1 linguriţă de făină, apoi se toarnă peste spanac şi se amestecă.

Se scoate blatul din cuptor şi se îndepărtează hârtia cu tot cu boabe; se lasă câteva minute aluatul să respire. Se aşază deasupra compoziţia de spanac, se nivelează şi se coace tarta 40 min.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.