Tarta cu spanac, ceapa si branza

Printeaza

Tarta cu spanac, ceapa si branza din: unt, faina, apa, oua, spanac, ceapa, smantana, ulei, branza, kaizer, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu spanac, ceapa si branza

Pentru blat:

  • 125 g unt rece
  • 230 g făină
  • 1 lingură apă
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutură:

  • 300 g spanac
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapă roşie
  • 2 linguri f smântână
  • 2 linguri ulei
  • 3 ouă
  • 300 g brânză, uşor sărată
  • 100 g kaizer
  • 1 sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina cernută. Când capătă o consistentă sfărâmicioasă torni apa
rece, gălbenuşul şi frămânţi până când se omogenizează. îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Cureţi cepele galbene, le toci şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Opăreşti spanacul 1-2 minute, apoi îl scurgi şi îl toci. îl amesteci cu brânza sfărâmată, smântână, ouăle, cepele călite, kaizerul tocat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Intinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi şi aşezi deasupra felii de ceapă roşie. Dai tarta la cuptor până când se rumeneşte uşor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.