Tarta cu salam si maghiran
PrinteazaTarta cu salam si maghiran din: faina, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, mar, lapte, nucsoara, maghiran.
- 250 g făină
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri apă rece
Ingrediente umplutură:
- 700 g varză
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 80 g salam uscat feliat
- 1 măr
- 125 ml lapte
- 4 ouă
- nucşoară
- 2 fire maghiran
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se face o gropiţă: se aşază înăuntru oul, sare, apă rece şi pe margine fulgi de unt; se frământă.
Se dă la frigider 30 min. Se căleşte ceapa tocată.
Se adaugă varza stoarsă şi se căleşte 5 min. Se sărează, se piperează, se ia de pe foc. Se întinde o foaie de aluat; se aşază în formă şi se ridică marginea. Se repartizează varză, carne, salam şi felii de măr.
Se bat ouăle cu lapte, sare şi nucşoară. Se toarnă pe tartă şi se coace 60-min. la cuptorul încins la 175° C. Se ornează cu maghiran.
Tarta cu salam si maghiran
Pofta buna!
Imi place tarta asta!