Tarta cu salam si maghiran

Printeaza

Tarta cu salam si maghiran din: faina, ou, unt, sare, apa rece, varza, ceapa, ulei, salam uscat, mar, lapte, nucsoara, maghiran.

Ingrediente blat: Tarta_cu_salam_si_maghiran

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri apă rece

Ingrediente umplutură:

  • 700 g varză
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 80 g salam uscat feliat
  • 1 măr
  • 125 ml lapte
  • 4 ouă
  • nucşoară
  • 2 fire maghiran

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o gropiţă: se aşază înăuntru oul, sare, apă rece şi pe margine fulgi de unt; se frământă.

Se dă la frigider 30 min. Se căleşte ceapa tocată.

Se adaugă varza stoarsă şi se căleşte 5 min. Se sărează, se piperează, se ia de pe foc. Se întinde o foaie de aluat; se aşază în formă şi se ridică marginea. Se repartizează varză, carne, salam şi felii de măr.

Se bat ouăle cu lapte, sare şi nucşoară. Se toarnă pe tartă şi se coace 60-min. la cuptorul încins la 175° C. Se ornează cu maghiran.

Tarta cu salam si maghiran

Tarta_cu_salam_si_maghiran

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place tarta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.