Tarta cu rubarba si zmeura

Printeaza

Tarta cu rubarba si zmeura din: făină, unt, ou, zahar pudra, sare, rubarbă, zmeură, smântână, zahăr, făină sau amidon.

Tarta_cu_rubarba_si_zmeura

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 3 tije rubarbă
  • 200 g zmeură
  • 150 g smântână
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură făină sau amidon

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina împreună cu sarea. Adaugi oul frecat cu zahăr pudră şi untul topit.

Frămânţi un aluat pe care îl păstrezi în frigider cel puţin 1 oră, înve­lit în folie transparentă.

Pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie de aluat groasă de 5 mm.

Tapetezi cu aluat baza şi pereţii unei forme de tartă de 28 cm. îndepărtezi aluatul care depăşeşte marginile.

Speli fructele, iar rubarba o tai bucăţi, pe diagonală.

Aşezi fructele peste aluat şi torni smântână amestecată cu zahărul şi amidonul.

Introduci tarta în cuptorul preîncălzit şi o coci 45-50 de minute, la foc mediu.

O porţionezi după ce s-a răcit complet.

 

 

Tarta cu rubarba si zmeura

Tarta_cu_rubarba_si_zmeura

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu rubarba si fistic

Tarta cu rubarba si bezea

Tarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare   Mod de preparare: Se curăţă rubarba, eventual se deco- jesc tijele şi se taie […]

Tarta cu rubarba si frisca

Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite […]

 

Tarta cu rubarba si fistic

Tarta cu rubarba si fistic

O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6 linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g faina 1 plic […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.