Tarta cu rosii si smantana

Printeaza

Tarta cu rosii si smantana din: roşii cherry roşii şi galbene, oua, faina, lapte, smantana, arpagic, parmezan, sare, piper negru, unt.

Tarta_cu_rosii_si_smantanaIngrediente:

  • 350 g roşii cherry roşii şi galbene, după preferinţă
  • 2 ouă medii
  • 1 lingură rasă cu făină
  • 2 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu smântână
  • 2 linguri cu arpagic curăţat şi feliat
  • 5 linguri cu parmezan ras fin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un vas termorezistent de 1,25-1,5 I, uns cu unt

Mod de preparare:

 

Preîncălzeşte cup­torul la temperatură medie. Pune roşiile în vas.

Separat bate ouăle, presară făina, amestecă bine, apoi adaugă laptele şi smântână pentru a face un aluat neted.

Presară jumatate din arpagic şi jumătate din parmezan peste roşii. Toarnă aluatul şi asezonează bine cu sare şi piper.

Presară restul de arpagic şi parmezan.

Coace timp de 30 minute, până când aluatul s-a umflat şi devine auriu. Serveşte cu salată.

Tarta cu rosii si smantana

Tarta_cu_rosii_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tartă cu roşii si dovlecel

Tarta cu rosii cherry si leurda

Tarta cu rosii cherry si leurda din: faina, unt, ou, iaurt, ierburi aromate, sare de mare, rosii cherry, branza de oi, curpeni, ou, leurda, seminte de amaranth, seminte de negrilica. Ingrediente: 200 g făină 70 g unt 1 ou 50 g iaurt 1 linguriţă amestec de ierburi aromate (oregano, cimbru, busuioc) sare de mare Umplutură: […]

Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline

Tarta veggie cu rosii

Tarta veggie cu rosii din: faina de alac, faina de grau, praf de copt, sare, seminte de chimen, ulei, unt, oua, cartofi dulci, telina, ceapa, usturoi, branza de vaci, piper, busuioc, oregano, ceapa verde, unt. Ingrediente: 100 g făină de alac 70 g făină de grâu tip 550 1/2 linguriţă praf de copt sare 1/2 […]

Tarta_cu_rosii_si_branza

Tarta cu rosii si branza

Tarta cu rosii si branza din: faina, lapte, unt, smantana, sare, telemea, oua, rosii, oregano, ulei, busuioc, seminte, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 150 ml lapte 170g unt 4 linguri smântână un praf de sare Pentru umplutură: 400 g telemea de oi 3 ouă 300 g roşii cherry (roşii şi galbene) 1 linguriţă oregano […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.