Tarta cu rosii si gorgonzola

Printeaza

Tarta cu rosii si gorgonzola din: faina, malai, unt, ou, gorgonzola, cedar, rosii, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

Pentru blat:Tarta cu rosii si gorgonzola

  • 225 g făină
  • 120 g mălai
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 10 linguri unt moale
  • 1 ou bătut

Pentru toppinguri:

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă franţuzească tăiată felii
  • cimbru proaspăt tocate (6 fire)
  • 225 g gorgonzola zdrobită
  • 125 g cedar ras
  • busuioc tocat
  • 1 dovlecel tăiat felii
  • roşii tocate cubuleţe
  • ulei de măsline
  • miere
  • nucă prăjită

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se amestecă în vasul robotului făina cu mălai, sare şi piper, se adaugă unt şi se bate până se obţine un amestec nisipos. Se adaugă 1/2 cană de apă rece de la gheaţă şi se bate până se omogenizează.

Se transferă aluatul pe o planşetă cu făină şi se frământă, apoi se modelează sub formă de disc, seînveleşte în folie transparentă şi se dă la frigider 30 de minute.

Intre timp, se încinge untul într-o cratiţă, la foc mijlociu. Se adaugă ceapa şi câte 1/2 linguriţă de sare şi piper.

Se căleşte ceapa, amestecând. Se ia de pe foc şi se adaugă cimbrul. Se întinde o foaie de aluat mai mare decât tava şi se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se presară brânza albastră şi cedarul, apoi ceapa caramelizată, busuioc, dovlecei şi 1/2 din cantitatea de roşii. Se stropeşte cu ulei şi se condimentează. Se unge cu un strat subţire de miere şi se pliază marginea de aluat peste roşii.

Se unge aluatul cu ou bătut şi se dă tava la frigider 15 minute. Apoi se coace 45-55 minute. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit 5 minute şi se serveşte presărată cu felii de roşii şi nucă prăjite, unse cu puţină miere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.