Tarta cu rosii si branza brie

Printeaza

Tarta cu rosii si branza brie din: sparanghel, rosii, branza, oregano, ulei.

Ingrediente:

  • 12 suliţe de sparanghel, curăţate
  • 425 g aluat foitaj
  • 4-6 roşii coapte
  • 300 g brie, tăiata în felii subţiri
  • câteva crenguţe proaspete de oregano
  • ulei, pentru stropit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe sparanghelul în apă fiartă timp de 3 minute, scurge-l şi trece-l prin apă rece. Usucă-l cu un prosop de hârtie. Taie aluatul în 4 dreptunghiuri. Pune 1 sau 2 într-o tavă de aragaz.

Modelează o margine de 2.5 cm şi decoreaz-o după preferinţă. Taie fiecare roşie în 8-10 felii şi sparanghelul în asa fel încât să se potrivească pe aluat. Aranjează roşiile şi sparanghelul deasupra.

Pune brânza în straturi suprapuse, între roşii şi sparanghel. Presară câteva frunze de oregano şi stropeşte cu puţin ulei. Coace aproximativ 30 de minute, până când aluatul s-a copt suficient la bază.

Serveşte tarta caldă, cu salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.