Tarta cu rosii, dovlecel si branza

Printeaza

Tarta cu rosii, dovlecel si branza din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, telemea, smantana, rosii.

Ingrediente:Tarta cu rosii, dovlecel si branza

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apă

Pentru umplutură:

  • 2 dovlecei
  • 400 g telemea
  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 2 roşii
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece, adaugi oul şi sarea. Torni puţină apă ş şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Il pui la frigider 30 de minute. întinzi o foaie nu foarte groasă de aluat, o aşezi în tavă şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi o dai la cuptor, 15-20 de minute.

Pentru umplutură, dai telemeaua prin râzătoare şi o amesteci cu smântână şi cu cele 3 ouă. Speli dovleceii, îi tai felii şi-i presari cu puţină sare.

Scoţi tava cu tartă din cuptor, adaugi jumătate din compoziţia de brânză, pui felii de dovlecei şi câteva felii de roşii, acoperi cu restul de brânză şi cu feliuţe de roşii.

Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.