Tarta cu rosii cherry si leurda

Printeaza

Tarta cu rosii cherry si leurda din: faina, unt, ou, iaurt, ierburi aromate, sare de mare, rosii cherry, branza de oi, curpeni, ou, leurda, seminte de amaranth, seminte de negrilica.

Ingrediente:Tarta cu rosii cherry si leurda

  • 200 g făină
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • 50 g iaurt
  • 1 linguriţă amestec de ierburi aromate (oregano, cimbru, busuioc)
  • sare de mare

Umplutură:

  • 250 g roşii cherry
  • 150 g brânză de oi
  • 30 g curpeni
  • 1 ou
  • câteva fire leurdă verde
  • sare de mare
  • seminţe de amaranth
  • seminţe de negrilică

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sarea, apoi cu untul şi se frământă uşor.

Se adaugă oul, iaurtul, cimbrul, busuiocul, oregano şi se continuă frământarea până ce aluatul devine uşor elastic.

Se împachetează în folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină forma de tartă.

Se întinde o foaie de aluat şi se aşază în tavă; se decupează marginile care atârnă şi se înţeapă aluatul cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor.

Se coace 5-7 min.

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu oul, sare şi leurdă tocată.

Se scoate tava din cuptor; se lasă să se răcească. Apoi se aşază amestecul de brânză, roşiile tăiate, curpenii tăiaţi bucăţele.

Se presară seminţe şi se mai coace 25-30 min.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.