Tarta cu prune
PrinteazaTarta cu prune
- 1 kg prune
- 30 g drojdie
- 100 ml lapte călduţ
- 100 g zahăr
- 300 g făină
- sare
- 50 g unt moale
- 1 ou
- 2 linguri ulei
Preparare:
Se face o maia din lapte, drojdie şi puţin zahăr. Se lasă la crescut, apoi se amestecă împreună cu făina, sarea, untul moale, oul şi zahărul. Aluatul se pune într-un castron acoperit şi se lasă 40 de minute la dospit.
Se întinde apoi în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie jumătăţi. Se aşază prunele pe aluat, se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară, după gust.
Se mai lasă 20 minute, apoi se pune la copt. Se coace la foc potrivit, circa 50 minute. După ce s-a răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.
Pofta buna!
Foarte gustoasa tarta cu prune. Mereu incerc sa fac retete de sezon, iar prunele sunt vedetele acum.