Tarta cu prune

Printeaza

Tarta cu prune

Ingrediente:Tarta cu prune

  • 1 kg prune
  • 30 g drojdie
  • 100 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 300 g făină
  • sare
  • 50 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei

Preparare:

Se face o maia din lapte, drojdie şi puţin zahăr. Se lasă la crescut, apoi se amestecă împreună cu făina, sarea, untul moale, oul şi zahărul. Aluatul se pune într-un castron acoperit şi se lasă 40 de minute la dospit.

Se întinde apoi în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie jumătăţi. Se aşază prunele pe aluat, se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară, după gust.

Se mai lasă 20 minute, apoi se pune la copt. Se coace la foc potrivit, circa 50 minute. După ce s-a răcit, se pudrează cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa tarta cu prune. Mereu incerc sa fac retete de sezon, iar prunele sunt vedetele acum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.