Tarta cu prune si seminte de rodie

Printeaza

Tarta cu prune si seminte de rodie din: unt, zahar, esenta de vanilie, prune, oua, faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, lapte batut, seminte de rodie, fistic.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_seminte_de_rodie

  • 165 g unf nesărat, înmuiat la temperatura camerei
  • 85 g zahăr brun
  • 1 1/2 linguriţa esenţă de vanilie
  • 450 g prune, curăţate de sâmburi şi tăiate în două
  • 2 ouă
  • 200 g făină integrală
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 175 ml lapte bătut
  • 3 linguri seminţe de rodie
  • 25 g fistic

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/150°C. Unge şi tapetează cu hârtie de copt forma de copt de 30×24 cm.

Topeşte 25 g unt cu 25 g zahăr şi 1/2 linguriţa esenţă de vanilie şi 1 lingură apă, amestecă pe foc până la omogenizare. Toarnă în forma tapetată şi presară prunele.

Combină untul rămas cu zahărul şi adaugă treptat esenţa de vanilie şi ouăle. Incorporează făina, scorţişoara şi bicarbonatul. Adaugă laptele bătut şi amestecă bine.

Toarnă compoziţia peste prune şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 25 min.

Serveşte cald sau rece, presărat cu seminţe de rodie şi fistic.

Tarta cu prune si seminte de rodie

Tarta_cu_prune_si_seminte_de_rodie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.