Tarta cu prune si rom

Printeaza

 

O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom, praf de copt si  vanilie.Tarta cu prune si rom

 

Ingrediente:

  • 160 g făină
  • 150 g unt (margarină)
  • 160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra
  • 3 ouă
  • 1 lingură rom sau coniac
  • 20 prune
  • 1 praf de copt
  • vanilie sau coajă de lămâie rasă

 

 

Mod de preparare:

Freci un­tul cu zahărul, apoi cu gălbenuşurile, puse unul câte unul, până obţii o cremă omogenă şi albicioa­să. Adaugi atunci, puţin câte puţin, făina, 1/2 praf de copt, romul şi un pic de sare, iar la urmă, albuşurile bătute spumă.

Torni acesta într-o tavă mare de tartă unsă cu unt sau untdelemn, într-un strat de o grosime egală. Deasupra, aşezi una lângă alta, jumătăţi de prună (fără sâmburi) cu adâncitura în sus.

Le pui zahăr şi le dai la cuptor preîncălzit, cam 1/2 de oră. Trebuie să fie frumos rume­nită. Laşi să se răcorească şi tai bucăţi dreptunghiulare sau pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.