Tarta cu prune si nuci

Printeaza

Tarta cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de prune, zahar tos si miez de nuca.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_nuci

  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 300 g prune
  • 700 g prune macinate, piure
  • 250 g zahar tos
  • 200 g miez de nuca intreg

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu untul, apa şi zeama de lămâie. Frământaţi puţin aluatul până se omogenizează şi apoi puneţi-l la rece pentru cel puţin 1 oră.

Din acest aluat întindeţi o foaie într-o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnaţi un strat uniform de piure de prune.

Peste acesta aşezaţi prunele desfă­cute în jumătăţi, cu tăietura în sus.

Puneţi prunele una lângă alta, cât mai înghesuite. în locul sâmburilor aşezaţi câte un miez întreg de nucă şi presăraţi peste toate zahăr tos.

Puneţi tarta la cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.

Tarta cu prune si nuci

Tarta_cu_prune_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.