Tarta cu prune si cocos

Printeaza

Tarta cu prune si cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt, prune, sare, esenta de rom, fulgi de cocos.

Ingrediente:Tarta_cu_prune_si_cocos

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 20 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură:

  • 750 g prune
  • 5 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 150 g zahăr
  • 5 picături esenţă de rom
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm sau o formă rotundă pentru tartă, cu diametrul de 30 cm. Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, cu zahărul, zahărul vanilinat şi ouăle.

Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi mixezi în conţinu aţe, până se omogenizează compoziţia, pe care o torni uniform în tavă.

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai în sferturi şi le presari peste aluat. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute, pentru a se coace puţin aluatul şi a se înmuia prunele.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Incorporezi în bezea esenţa şi fulgii de cocos.

Scoţi tava din cuptor, întinzi bezeaua şi continui coacerea la foc mic, pentru 35-40 de minute, având grijă să nu se rumenească prea tare bezeaua.

Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit.

Tarta cu prune si cocos

Tarta_cu_prune_si_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.