Tarta cu praz si smantana

Printeaza

Tarta cu praz si smantana din: aluat foitaj, praz, unt, oua, smantana, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_si_smantana

  • un pachet aluat foitaj
  • 4-5 fire praz
  • 2 linguri unt
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul se scoate din congelator si se lasă la dezghetat.

Intre timp, prazul se spală bine cu apă rece apoi se taie rondele mai groase şi se căleşte în unt topit.

Se potriveşte gustul de sare si piper.

Aluatul de foitaj se transferă în tava de copt tartă si apoi se pune prazul călit.

Ouăle se bat bine ca pentru omletă si se amestecă apoi cu smântână şi laptele.

Se toarnă peste praz compoziţia de omletă si se bagă apoi tarta cu praz la cuptor pentru 40 de minute.

Tarta cu praz si smantana

Tarta_cu_praz_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu praz si branza

Tarta cu praz si branza

Tarta cu praz si branza din: faina, unt, sare, ou, praz, ardei, branza, usturoi, piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 ou sare Pentru umplutură: 2 bucăţi praz 30 g unt 1 ardei gras 250 g brânză 3 căţei de usturoi piper   Mod de preparare: Omogenizezi toate ingredientele pentru aluat şi-l dai […]

 

Tarta_cu_ciuperci_si_praz

Tarta cu ciuperci si praz

Tarta cu ciuperci si praz din: faina, oua, ulei, otet, sare, praz, ciuperci, piper, smantana, cascaval, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 ou 100 ml ulei 2 linguriţe oţet 1 praf de sare 3-4 linguri apă călduţă Pentru umplutură: 1-2 fire praz 400 g ciuperci sare piper 200 g smântână 4 ouă 100 g […]

 

Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Tarta cu praz si mazare

Tarta cu praz si mazare din: aluat, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat foitaj Pentru umplutura: 600 g praz 300 g mazăre din conservă 4 linguri unt 3 ouă 250 g smântână 150 g brânză sare piper   Mod de preparare: Dezgheţi aluatul de foitaj, apoi îl întinzi într-o tavă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.