Tarta cu portocale, struguri si pere

Printeaza

Tarta cu fructe: zahar pudra, faina, unt, praf de copt, oua, sare, 3 linguri amidon, lapte , zahăr vanilinat, lin­gură lichior de caise, smântână dulce , zahăr, gelatină transparentă pentru tort, fructe (porto­cale, struguri, pere).

 

    Ingrediente aluat:Tarta_cu_fructe.png

    • 150-200 g zahăr pudra
    • 300 g făină
    • 100 g unt
    • 1 lingu­riţă praf de copt
    • 1 gălbenus
    • 1 praf de sare

    Ingrediente  umplutura şi decor:

    • 3 gălbenuşuri
    • 3 linguri amidon
    • 400 ml lapte
    • 1 plic zahăr vanilinat
    • 1 lin­gură lichior de caise
    • 175 ml smântână dulce
    • 100 g zahăr
    • 1 plic gelatină transparentă pentru tort
    • 150 g fructe (porto­cale, struguri, pere)

     

    Mod de preparare:

    Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mij­loc faci o adâncitură în care pui untul frecat cu zahărul, gălbenuşul frecat cu sarea şi praful de copt.

    Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 2 ore.

    Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui disc mai mare decât forma de 30 cm.

    Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei. Coci aluatul 25 de minute, la foc mediu.

    Amesteci la bain-marie amidonul, gălbenuşurile, 80 g zahăr şi laptele rece, până când se îngroaşă crema.

    Baţi frişca şi o încorporezi în crema răcită, împreună cu zahărul vanilinat şi lichiorul.

    Intinzi crema peste aluat şi decorezi cu felioare de fructe pe care le acoperi cu gelatina pentru tort pre­parată conform instruc­ţiunilor de pe plic, cu apă şi zahărul rămas.

    Consumi tarta după ce ai păstrat-o la rece cel puţin 2 ore.

    Tarta cu portocale, struguri si pere

    Tarta_cu_fructe.png

    Pofta buna!

     

     

     

     

     


    poate iti place si:

    Tartă cu fructe si coniac

    Tarta savuroasa cu fructe

    Tarta savuroasa cu fructe din: pere, mere, unt, zahar, oua, faina, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 4 pere 4 mere 200 g unt 250 g zahăr 3 linguri apă 1 linguriţă oţet 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură unt pentru tavă 350 g făină esenţă de vanilie scorţişoară 1 plic zahăr vanilinat   Mod de […]

     

    Tarta cu fructe proaspete

    Tarta cu ciocolata si fructe asortate

    Tarta cu ciocolata si fructe asortate din: faina, unt, zahar, sare, oua, portocala, lamaie, praf de copt, ciocolata neagra, unt, frisca, zmeurata, smochine, arahide, zmeura, afine. Ingrediente: Blat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr brun 1 praf sare 3 gălbenuşuri coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie 1 plic praf […]

     

    Minitarte cu kiwi

    Tarta racoritoare cu fructe

    Tarta racoritoare cu fructe din: faina, unt, zahar, lapte, mere, nectarine, struguri, kiwi. Ingrediente: Pentru aluat: 225 g făină 150 g unt 75 g zahăr brun unt, pentru uns tava un albuş Pentru umplutură: un plic budincă de vanilie 500 ml lapte felii de mere verzi felii de mere roşii felii de nectarine feliuţe de […]

     

    Tarta cu varza murata

    Tarta simpla cu fructe

    Tarta simpla cu fructe din: unt, zahar, faina, sare, otet, galbenus. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 340 g făină sare 1 linguriţă cu oţet mere 1 gălbenuş   Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşul cu zahărul, adăugaţi sare, oţet şi faină. Frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi la rece 1 oră, apoi […]

     

    Pofta buna!

     

    Adaugă un comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
    Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.