Tarta cu portocale, struguri si pere

Printeaza

Tarta cu fructe: zahar pudra, faina, unt, praf de copt, oua, sare, 3 linguri amidon, lapte , zahăr vanilinat, lin­gură lichior de caise, smântână dulce , zahăr, gelatină transparentă pentru tort, fructe (porto­cale, struguri, pere).

Ingrediente aluat:Tarta_cu_fructe.png

  • 150-200 g zahăr pudra
  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 1 lingu­riţă praf de copt
  • 1 gălbenus
  • 1 praf de sare

Ingrediente  umplutura şi decor:

  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 lin­gură lichior de caise
  • 175 ml smântână dulce
  • 100 g zahăr
  • 1 plic gelatină transparentă pentru tort
  • 150 g fructe (porto­cale, struguri, pere)

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mij­loc faci o adâncitură în care pui untul frecat cu zahărul, gălbenuşul frecat cu sarea şi praful de copt. Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 2 ore.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui disc mai mare decât forma de 30 cm. Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei. Coci aluatul 25 de minute, la foc mediu.

Amesteci la bain-marie amidonul, gălbenuşurile, 80 g zahăr şi laptele rece, până când se îngroaşă crema. Baţi frişca şi o încorporezi în crema răcită, împreună cu zahărul vanilinat şi lichiorul.

Intinzi crema peste aluat şi decorezi cu felioare de fructe pe care le acoperi cu gelatina pentru tort pre­parată conform instruc­ţiunilor de pe plic, cu apă şi zahărul rămas. Consumi tarta după ce ai păstrat-o la rece cel puţin 2 ore.

Tarta cu portocale, struguri si pere

Tarta_cu_fructe.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.