Tarta cu portocale si gem

Printeaza

Tarta cu portocale si gem din: faina, unt, cacao, zahar, faina de migdale, lamaie, portocale, gem de caise, lapte.

Ingrediente:Tarta cu portocale si gem

Pentru aluat:

  • 170 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 120 g unt rece
  • 1 lingură cacao
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g făină de migdale
  • 1 lingură apă rece
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 30 g făină
  • 500 ml lapte
  • 40 g unt moale
  • 1 păstaie de vanilie
  • 20 g amidon din porumb

Pentru decor:

  • •5 linguri gem de caise
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci cele două tipuri de făină cu pudra de cacao şi cu zahărul. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci până se încorporează. Pui gălbenuşul, apa şi coaja rasă de lămâie.

Aduni aluatul într-o bilă pe care o înfăşori m folie alimentară şi o dai la congelator 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt şi pui peste el o mână de boabe de fasole.

Dai aluatul la cuptorul preîncălzit la 180 °C 30 de minute. După aceea dai deoparte hârtia de copt şi boabele de fasole şi-l mai laşi să se coacă incă 15-20 de minute.

Pentru a pregăti crema, baţi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi făina şi amidonul de porumb şi mixezi din nou. Tomi laptele treptat.

Pui cratiţa pe foc, adaugi miezul de la păstaia de vanilie şi când începe să fiarbă o iei de pe aragaz şi o laşi să se răcească. La final, adaugi untul, mixezi crema şi o tomi peste blat.

Decorezi tarta cu gem de caise şi felii de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.