Tarta cu piersici si nuci

Printeaza

Tarta cu piersici si nuci din: ou, zahar, faina, unt, zahar pudra, ou, faina de migdale, piersici, miez de nuca.

Ingrediente:Tarta_cu_piersici_si_nuci

  • un ou
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt

pentru crema:

  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • 40 g unt
  • 125 g faina de migdale

pentru garnisit:

  • 4-6 piersici
  • 100 g miez de nuca

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, gălbenuşul se freacă bine cu zahărul şi apoi se pune făina şl se amestecă uşor cu degetele. Se adaugă untul, amestecându-l cu degetele si apoi se adună aluatul într-o bilă care se lasă la rece pentru 30 de minute.

Apoi, se întinde aluatul, se transferă în tavă şi se mai dă la rece 30 de minute. Se coace 15 minute si, când se scoate din cuptor, se unge la interior cu albuş.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul si se adaugă făina de migdale şi untul. Se toarnă peste aluatul de tartă răcit.

Se pun piersicile curăţate de coajă si tăiate jumătăţi si nucile si se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Se lasă la răcit si apoi se taie.

Tarta cu piersici si nuci

Tarta_cu_piersici_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.