Tartă cu piersici si migdale

Printeaza

Tartă cu piersici si migdale din: unt, oua, sare, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, verde, piersici, zeama de lamaie, zahar pudra, migdale si menta.

Ingrediente:

  • 300 g unt sau margarina
  • 8 oua
  • un praf sare
  • 300 g zahar
  • 275 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie verde
  • 500 g piersici
  • zeama de la 1-2 lamai
  • zahar pudra pentru ornat
  • 50 g migdale
  • menta proaspata

 

Mod de preparare:

Pentru început, se spală piersicile cu apă călduţă si cu un bureţel se îndepărtează puful. Se şterg cu un şervet. Se feliază şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se dau şi cu zahăr vanilat sau cu esenţă de vanilie şi se lasă acoperite cu folie de plastic, la rece.

Migdalele se macină şi se amestecă cu zahărul pudră.Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă bine cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, smântână şi se obţine un aluat pufos.

La sfârşit, se adaugă mirodeniile şi făina cer­nută. Se încorporează uşor să nu se lase şi apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se aranjează piersicile şi se bagă în cuptorul încălzit. Se serveşte ornată cu zahărul pudră amestecat cu migdalele măcinate şi cu frunzuliţe de mentă.

Tartă cu piersici si migdale

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    De ce nu se vede poza la tarta cu piersici si migdale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.