Tarta cu piersici si gem de caise

Printeaza

Tarta cu piersici si gem de caise din: zahar, migdale, piersici, unt, gem, frisca.

Ingrediente:Tarta cu piersici si gem de caise

  • 1 pachet cu aluat foitaj
  • 60 g zahăr pudră
  • 60 g migdale măcinate
  • 6 piersici, fără sâmburi şi feliate fiecare în 8 părţi
  • 15 g unt
  • 2 linguri cu gem de caise
  • frişca

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Desfă aluatul şi întinde-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Amestecă zahărul cu migdalele şi presară-le deasupra aluatului, lăsând o margine de 4 cm.

Aranjează feliile de piersică deasupra, apoi presară bucăţele de unt sau topeşte untul şi unge feliile, îndoaie marginile libere peste fructe.

Coace tarta 40-45 de minute, până când aluatul devine auriu şi s-a copt. Incălzeşte gemul şi unge tarta. Serveşte tarta cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.