Tarta cu peste, branza si ou

Printeaza

Tarta cu peste, branza si ou din: file de somon afumat, hering afumat, brânză de vaci, caş, gorgonzola, ouă, smântână, margarină, făină, ulei, oţet, apă rece, sare.

Tarta_cu_peste_branza_si_ou

Ingrediente:

  • 100 g file de somon afumat
  • 300 g hering afumat
  • 200 g brânză de vaci
  • 150 g caş
  • 50 g gorgonzola
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu smântână

Pentru aluat:

  • 1/2 pachet de margarină
  • 6 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 lingură cu oţet
  • 1/2 ceşcuţă cu apă rece
  • 1/2 linguriţă rasă cu sare

Mod de preparare:

Frec margarina cu trei linguri cu făină. împart compoziţia în trei părţi egale. într-un lighean, pun restul de făină, uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământ bine.

Las compoziţia să se odihnească, întind o foaie pătrată (de 30-40 cm) şi adaug una din cele trei părţi de margarină frecată, împăturesc şi o las la frigider 30 de minute, întind din nou aluatul răcit, il acopăr cu a doua parte de margarină şi îl las 30 de minute la rece.

Repet operaţiunea cu ultima parte de margarină.Intind foaia de aluat şi o aşezîntr-o formă de tartă unsă cu margarină. Torn ouăle bătute cu smântână şi amestecate cu brânzeturile.

Aşez deasupra bucăţi de somon şi hering şi las la cuptor 35-40 de minute.

Tarta cu peste, branza si ou

Tarta_cu_peste_branza_si_ou

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.