Tarta cu pere si migdale

Printeaza

Tarta cu pere si migdale din: faina, oua, unt, zahar, lapte, pere, praf de copt, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tarta cu pere si migdale

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un ou
  • 200 g unt
  • o lingură zahăr
  • un praf sare
  • 4 linguri lapte rece

Pentru umplutură:

  • 4-5 pere
  • 150 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguriţe praf de copt
  • sare
  • 100 g fulgi de migdale
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă tare. Se lasă la rece până la prepararea umpluturii.

Se amestecă zahărul, ouăle şi un praf de sare până ce devin spumoase, se pun făina, praful de copt, se amestecă şi se adaugă laptele si uleiul.

Aluatul se întinde pe masa de lucru, se aşază în forma de copt uşor unsă cu unt şi se taie marginile în plus. Se toarnă amestecul peste aluatul din tavă, se aşază deasupra perele felii şi se coace 30 de minute.

Pentru finisare, se topeşte untul, oul se amestecă bine cu zahărul şi apoi se adaugă untul topit. Se scoate tava de la cuptor, se toarnă acest amestec, se presară fulgi de migdale şi se mai lasă la copt încă 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.