Tarta cu pere, ciocolata si cafea

Printeaza

Tarta cu pere, ciocolata si cafea din: faina, zahar, unt, sare, pere, ciocolata, cafea, esenta de vanilie, oua, nuci, praf de copt.

Ingrediente:Tarta_cu_pere_ciocolata_si_cafea

  • 240 g făină + puţină faina pentru tapetat
  • 60 g zahăr pudră
  • 100 g unt + putin pentru tapetat
  • 1 vârf cutit sare
  • 5 pere
  • 50 g ciocolată neagră (70% cacao)
  • 50 ml cafea tare, fierbinte
  • 1 lingurită esentă vanilie
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolată amăruie răzuită

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din 200 g de făină, zahăr pudră, unt, sare şi-l inveleşti într-o folie de plastic, apoi îl laşi o oră la frigider.

Tapetezi o formă de tartă, aşezi aluatul în ea, inţepi cu furculiţa din loc în loc şi dai la cuptorul încins 15 minute.

Speli perele, elimini coaja, codiţele şi căsuţele cu seminţe şi tai pe jumătate. Le pui un sfert de oră în puţină apă clocotită pe foc. Apoi le scurgi şi le dai deoparte.

Topeşti 50 de grame de ciocolată în cafeaua fierbinte şi adaugi esenţa de vanilie. Baţi ouăle cu zahărul până devine o compoziţie pufoasă şi amesteci cu combinaţia de ciocolată. Apoi încorporezi nucile, restul de făină (40 g) şi praful de copt.

Aşezi perele în aluatul semicopt, peste care torni umplutura şi distribui uniform. Laşi la cuptor 40 de minute.

Scoţi şi dai deoparte ca să se răcească şi să poţi să le iei uşor din formă. Topeşti pe baie de aburi fulgii de ciocolată răzuită şi cu o linguriţă înmuiată în apă stropeşti tarta cu ciocolată.

Tarta cu pere, ciocolata si cafea

Tarta_cu_pere_ciocolata_si_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.