Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel

Printeaza

Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel din: făină, apa, drojdie, ulei, sare, oua, ciuperci, ulei, patrunjel, piper.

Tarta_cu_oua_ciuperci_si_patrunjel

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 g făină
  •  150 ml apă
  •  20 g drojdie
  •  150 ml ulei
  •  un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  4 ouă
  •  400 g ciuperci
  •  3 linguri ulei
  •  o legătură pătrunjel
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Drojdia se desface în apa căl­duţă cu putină făină si se lasă 10 minute. Se toarnă în golul făcut în făină, apoi se adaugă uleiul, sarea şi se frământă. Se lasă 2 ore la crescut, apoi se frământă din nou aluatul, se în­tinde o foaie groasă si se pune în tava de aragaz unsă.

Se fac goluri cu lingura, se pun ouăle sparte si se coace 35 de minute. Ciupercile se pun în tigaie si, după ce s-a evaporat apa, se toarnă uleiul. Se mai călesc 15 minute. Se pun sale, piper şi pătrunjel şi se aduce e masă cu ciupercile.

Tarta cu oua, ciuperci si patrunjel

Tarta_cu_oua_ciuperci_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.