Tarta cu nuci
PrinteazaTarta cu nuci
Pentru blat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 100g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- l plic cu zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 200 g marmeladă fină
- 8 albuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 50 g făină
- 25 g cacao
- 250 g nuci
- 30 g coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Din făină, unt, zahăr, gălbenuşuri, smântână şi zahăr vanilat pregăteşte un aluat fraged din care întinde o foaie. Aşază foaia de aluat într-o formă unsă cu unt.
Lasă la cuptor cam 10 minute. După ce s-a răcit, întinde deasupra marmelada. Separat, bate albuşurile spumă. Adaugă treptat zahărul pudră, apoi făina, cacaua şi coaja de lămâie. Toarnă amestecul peste aluatul uns cu marmeladă.
Aşază deasupra nucile şi dă forma la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Porţionează tarta numai după ce s-a răcit.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu nuca