Tarta cu nuci si miere

Printeaza

Tarta cu nuci si miere din: faina, ou, unt, zahar, smantana, sare, nuci, miere, frisca.

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • 1 lingură cu smântână
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g nuci
  • 150 g unt
  • 100 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă, apoi dă-l la rece cam o oră. Dă nucile la cuptor 15 minute.

Sfărâmă miejii (păstrează o mână bună de mieji întregi), întinde aluatul cam de un deget grosime, unge o formă de tartă cu ulei şi aşază-l în ea.

Intr-o cratiţă încinsă, pune zahărul, lasă-l să se caramelizeze puţin, apoi adaugă untul, frişca şi mierea. Amestecă în cremă nucile sfărâmate şi apoi pune-o peste tartă.

Ornează cu mieji întregi, presară zahăr şi stropeşte cu puţină Ipă şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute.

Serveşte cu frişcă, după ce s-a răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.