Tarta cu nuci si miere
PrinteazaTarta cu nuci si miere din: faina, ou, unt, zahar, smantana, sare, nuci, miere, frisca.
- 150 g făină
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 lingură cu zahăr pudră
- 1 lingură cu smântână
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g nuci
- 150 g unt
- 100 g miere
- 100 g zahăr
- 100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă, apoi dă-l la rece cam o oră. Dă nucile la cuptor 15 minute.
Sfărâmă miejii (păstrează o mână bună de mieji întregi), întinde aluatul cam de un deget grosime, unge o formă de tartă cu ulei şi aşază-l în ea.
Intr-o cratiţă încinsă, pune zahărul, lasă-l să se caramelizeze puţin, apoi adaugă untul, frişca şi mierea. Amestecă în cremă nucile sfărâmate şi apoi pune-o peste tartă.
Ornează cu mieji întregi, presară zahăr şi stropeşte cu puţină Ipă şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute.
Serveşte cu frişcă, după ce s-a răcorit.
Pofta buna!