Tarta cu morcov, capsuni si stafide

Printeaza

Tarta cu morcov, capsuni si stafide din: morcovi, nuci, nucsoara, scortisoara, fulgi de cocos, stafide, suc de portocale, curmale, căpşuni, caju, ulei de cocos, miere, coaja şi suc de limettă, tărâţe de psyllium.

Tarta_cu_morcov_capsuni_si_stafide

Ingrediente:

  • 2 morcovi raşi fin
  • 300 g nuci lăsate la hidratat în apă caldă, acoperite (12 ore)
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 1 linguriţă rasă scorţişoară
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g stafide hidratate în sucul de la 1/2 portocală, apoi tăiate cu cuţitul
  • cca 20 curmale
  • sucul de la 1 portocală
  • 1 cană căpşuni tăiate cubuleţe

Pentru cremă:

  • 300 g caju (lăsat 12 ore la hidratat, acoperit cu apă fată)
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri miere
  • coaja rasă şi sucul de la 1 limettă
  • 2 linguri tărâţe de psyllium

Mod de preparare:

Se prepara blatul. Curmalele se dau prin robot cu sucul de portocala pana se formeaza o pasta.

Nucile se scurg de apa si se dau prin robot, apoi se pun intr-un caston, se adauga pasta de curmale, puţină sare şi restul ingredientelor.

Se amestecă şi compoziţia se modelează fie sub forma unui salam de biscuiţi din care apoi se taie felii, fie sub formă de minitarte. Se dau la frigider.

Se prepară crema: se scurg nucile de caju de apă, se pun în blender şi se adaugă sucul şi coaja rasă de li­mettă, mierea şi uleiul de cocos.

Se mixează începând cu o viteză mai mică, până se formează o cremă lu­cioasă. Se adaugă tărâţele şi se mai mixează 1 minut. Se asamblează desertul şi se ţine la frigider până în momentul servirii.

Tarta cu morcov, capsuni si stafide

Tarta_cu_morcov_capsuni_si_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.