Tarta cu mere si ghimbir

Printeaza

Tarta cu mere si ghimbir din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie.

Ingrediente:Tarta cu mere si ghimbir

  • 300g făină
  • 800g mere
  • 200g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 50ml lapte
  • 200g zahăr
  • 100g ghimbir proaspăt
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1 lin­guriţă praf de copt
  • 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit zahăr

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g unt topit, laptele şi gălbenuşurile.

Se frământă bine al nat ui şi se întinde în două foi de circa 34 mm grosime. Se curăţă merele de coajă şi sâmburi, apoi se taie în cubuleţe de drca 1 cm.

Se amestecă mer­ele cu ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea mică. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, scorţişoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică şi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.

Se pune într-o formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, una din foile de aluat, apoi se toarnă umplutura de mere şi se acoperă cu foaia de aluat rămasă.

Se presează tarta pe margine de jur împrejur şi se pune tava în cuptorul bine încins.

Se coace tarta la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneşte faimos pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.