Tarta cu mere caramelizate

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet.

Ingrediente:Tarta cu mere caramelizate

  • 50 g migdale, măcinate
  • 1 ou
  • 5-6 linguri de miere
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 150 g unt
  • unt pentru uns tava
  • 1 kg mere
  • 2 linguri dulceaţă de caise
  • pesmet din pâine, pentru presărat

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu migdalele, iar în mijlocul amestecului se face un loc li­ber. Se amestecă sarea, oul, 1 lingură de miere şi coaja de lămâie. Untul tăiat cubuleţe se în­corporează în mijlocul amestecului de făină, plus amestecul de ou.

Se frământă bine alua­tul, se face o minge, se înveleşte în folie şi se dă 30 min la frigider. Cuptorul se preîncălzeşte la 250’C. Tava se unge cu unt şi se presară pes­metul. Aluatul se întinde cu sucitorul şi se pu­ne în forma de tartă.

Aluatul se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc. Merele se curăţă, se ta­ie sferturi, se îndepărtează seminţele şi coto­rul, apoi se taie felii subţiri. Feliile de măr se aşază peste aluat în formă de stea, apoi se aco­peră cu 1-2 linguri de miere.

Tarta se coace 20 min, până se aureşte. Dulceaţa de caise şi restul de miere se încălzesc, apoi se întind peste tartă. Se mai coace 5 min.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.