Tartă cu mălai, mere şi stafide

Printeaza

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Ingrediente:Tartă cu mălai, mere şi stafide

  • 90 g făină de porumb (mălai)
  • 25 g griş
  • 50 g stafide
  • 50 ml lapte
  • 50 g smântână
  • sare
  • 100 g zahăr
  • 30 g unt
  • coaja de la o lămâie
  • 4 mere
  • zahăr pudră
  • scorţişoară pentru presărat deasupra

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se scoate după ce a fiert). Turnaţi mălaiul şi grisul „în ploaie”. Adăugaţi stafidele, înmuiate înainte în apă (sau în lapte). Incorporaţi smântână.

Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 24 cm. Puneţi mai întâi compoziţia obţinută, nivelaţi, aşezaţi merele tăiate în felii subţiri, ca pentru tartă, aşezate în cercuri concen­trice sau în spirală.

Presăraţi zahăr şi scorţişoară. Daţi la cuptor, la 170°C, timp de 45 de minute. Tarta se serveşte caldă sau rece. Merele pot fi înlocuite cu felii de pere.

Tartă cu mălai, mere şi stafide

crop Tarta-cu-malai-mere-si-stafide.jpg  crop Tarta-cu-malai-mere-si-stafide1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.