Tarta cu legume si orez

Printeaza

Tarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc.

Ingrediente:Tarta_cu_legume_si_orez

pentru aluat:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 3 linguri de apa minerala
  • 200 g faina
  • folie de copt

pentru umplutura:

  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 100 g cascaval ras
  • 1 mana de masline taiate
  • patrunjel
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un vas, presari sarea, adaugi untul moale, oul si apa minerala. Framanti un aluat pe care-l tii la frigider, infasurat in folie de plastic, 30 de minute. Presari faina pe o masa de lucru si intinzi aluatul cu un sucitor.

Asezi intr-o tava rotunda, foaie de copt si pui aluatul, avand grija sa imbraci si marginile.  Intepi aluatul din loc in loc si dai la cuptorul incins pentru 10 minute.

Pentru umplutura, fierbi orezul si il pui la scurs. Dai morcovul spalat si curatat prin razatoare, iar ceapa curatat si spalata o toci. Speli frunzele de patrunjel si de busuioc. Amesteci legumele cu orezul, adaugi ouale batute cu smantana, omogenizezi, apoi incorporezi si verdeata.

Potrivesti de sare. Torni compozitia peste tarta, nivelezi, adaugi maslinele si cascavalul. Dai la cuptor si tii pana cand se rumeneste frumos.

Tarta cu legume si orez

Tarta_cu_legume_si_orez

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Maricica Neculce

    Imi place tarta

  2. Aluatul poate fi inlocuit cu foietaj Bella ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.