Tarta cu iaurt, rom si caspuni

Printeaza

Tarta cu iaurt, rom si caspuni din: oua, unt, faina, apa rece, iaurt, brânză dulce, zahăr, coajă rasă de portocală, smântână, griş, esenţă de rom, căpşuni, zahăr pudră.

Ingrediente:Tarta_cu_iaurt_rom_si_caspuni

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 225 g făină
  • 1 lingură apă rece

Pentru cremă:

  • 6 ouă
  • 500 g iaurt
  • 5 linguri brânză dulce
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri griş
  • 1 lin­gură esenţă de rom
  • 2 plicuri zahăr vani­linat
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru formă

Pentru topping:

  • 300 g căpşuni
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluat, baţi cu furculiţa oul şi 1 lingură de apă rece, apoi adaugi untul rece, de la frigider, tăiat în cubuleţe sau dat pe răzătoarea mare şi făina cernută. Amesteci totul cu mâna, foarte repe­de, pentru a nu se topi untul, până obţii un aluat omogen.

Il înveleşti în folie alimentară şi îl păstrezi în frigider pentru 1/2 oră.

Pentru cremă, baţi bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat. Adaugi treptat iaurtul, smântână, brânza dulce şi omogenizezi, încorporezi grisul, coaja de portocală şi esenţa de rom. Rezultă o compoziţie moale, dar care se va întă­ri la copt.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul pentru tartă sub forma unui disc şi tapetezi cu el baza şi pere­ţii unei forme de 30 cm, în prealabil unsă şi presărată cu făină. înţepi aluatul din loc în loc şi îl coci în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu, 7 minute.

Scoţi tava, întinzi crema şi coci tarta 3/4 oră. O scoţi la răcit pe un grătar. O decorezi cu feli­oare de căpşuni şi o pudrezi cu zahăr.

Tarta cu iaurt, rom si caspuni

Tarta_cu_iaurt_rom_si_caspuni

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Foarte buna tarta, imi place, bravo inca o data

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.