Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

Printeaza

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 300 g zahăr tos
  • praf de copt
  • sare
  • 275 g fulgi de ovăz
  • cacao
  • 250 ml lapte bătut
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g miezuri de nucă
  • zahăr vanilinat
  • 6 ouă
  • două banane
  • 500 ml lapte dulce
  • frişca
  • topping de ciocolată

Preparare:

Intr-un vas se mixează patru ouă cu 200 g zahăr tos şi un praf de sare pînă cînd îşi dublează volumul. Se adaugă untul, laptele bătut, două linguri de cacaua, ciocolata neagră tăiată mărunt şi fulgii de ovăz.

Se presară 275 g făină, un pliculeţ cu praf de copt, miezurile de nucă măcinate, bananele pasate şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.

Se amestecă, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute.

Laptele dulce se pune la fiert cu două pliculeţe cu zahăr vanilat.

Cînd începe să fiarbă, se ia de pe foc şi se adaugă ouăle omogenizate cu restul de făină, amestecînd continuu, ca să nu se taie.

Se pune din nou pe foc şi se fierbe pînă cînd se îngroaşă. Se răceşte complet, apoi se serveşte cu tarta tăiată romburi.

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.