Tarta cu fructe de padure si migdale

Printeaza

Tarta cu fructe de padure si migdale din: aluat foitaj, fructe de padure, pesmet, zahar, migdale, zmeura, scortisoara, nucsoara, cardamon, cuisoare, galbenus.

Ingrediente:Tarta_cu_fructe_de_padure_si_migdale

  • un aluat de foitaj
  • 500 g fructe de pădure congelate
  • 75 g pesmet
  • 150 g zahăr brun
  • 100 g migdale
  • 200 g zmeură proaspătă
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • 2 g nucşoară
  • 2 g cardamon
  • 2 g cuişoare
  • un gălbenuş
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperaura camerei, se întinde într-o tavă rotundă de tartă şi aluatul în exces se îndepărtează cu o foarfecă.

Resturile de aluat se decupează în forme de frunze şi se pun pe un platou. Intr-un bol se amestecă fructele de pădure decongelate cu zahărul tos, scortişoara şi nucşoara, cardamonul şi cuişoarele.

Se adaugă pesmetul, 50 g migdale măcinate şi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Se pune peste aluatul din tavă, se ung marginile cu gălbenuş, se aşază frunzele din aluat şi se unge tot aluatul cu gălbenuş.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până ce aluatul devine auriu şi a crescut suficient.

Se lasă să se răcească puţin, se taie felii, se decorează cu zmeura proaspătă şi se presară zahăr pudră.

Tarta cu fructe de padure si migdale

Tarta_cu_fructe_de_padure_si_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.