Tarta cu foetaj si creveti

Printeaza

Tarta cu foetaj si creveti

Tarta cu foetaj si creveti

Ingrediente:

  • 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g)
  • 400 g creveţi mici, decorticaţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu
  • 300 g cremă de brânză
  • 50 ml smântână
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul la 180°C. Intindeţi aluatul şi asezati-l în 4 forme de tarte(0,12 cm). Decupaţi hârtie pentru copt, aşezaţi-o pes­te aluat şi presăraţi şi câte­va boabe uscate de mazăre sau fasole.

Coaceţi aluatul circa 25 de minute, îndepărtaţi hârtia pentru copt şi boabele uscate. Prăjiţi creveţii la foc pu­ternic, săraţi-i, piperaţi-i şi lăsaţi-i să se răcească.

Curăţaţi usturoiul, pregătiţi ardeiul iute şi tocaţi-l mă­runt, la fel şi usturoiul. Amestecaţi-i cu smântână, crema de brânză, sucul de lămâie şi pătrunjelul. Condi­mentaţi amestecul cu sare şi piper.

Aşezaţi crema rezultată şi creveţii pe fie­care blat şi ornaţi totul cu verdeaţă. Este o mâncare rapidă, care nu vă solicită prea mult.

Tarta cu foietaj si creveti

Tarta cu foietaj si creveti2.jpg   Tarta cu foietaj si creveti.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.