Tarta cu file de somon si smantana

Printeaza

Tarta cu file de somon si smantana din: faina, sare, unt, oua, file de somon, dovlecei, smantana, piper, marar.

Ingrediente:Tarta_cu_file_de_somon_si_smantana

  • 200 g faina
  • sare
  • 120 g unt
  • 4 oua
  • 300 g file de somon
  • 2 dovlecei mici
  • 200 g smantana
  • piper
  • 3 fire marar

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu 2 prize de sare. Se taie untul cubuleţe şi se repartizează deasupra.

Se amestecă totul cu vârfurile degetelor, obţinându- se o consistenţă nisipoasă.

Se adaugă 1 ou şi se frământă rapid un aluat
cu file de somon şi smântână omogen.

Se modelează în formă de bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore. Se spală peştele, se şterge, se taie fâşii.

Se pregătesc dovleceii şi se taie felii. Se încinge cuptorul la 200°C. Se unge bine o formă de tartă (0 26 cm).

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază în formă.

Se bate smântână cu restul de ouă; se sărează şi se piperează. Se spală mărarul, se şterge şi se curăţă; se toacă.

Se repartizează dovleceii pe blat şi deasupra amestecul de smântână. Peste se aşază fâşii de somon, se presară mărar şi se coace tarta la cuptor cca 25 min., până ce se coace complet amestecul de smântână. Se serveşte imediat, fierbinte.

Tarta cu file de somon si smantana

Tarta_cu_file_de_somon_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.