Tarta cu ficatei de pui si marar

Printeaza

Tarta cu ficatei de pui si marar din: faina, margarina, ou, ulei, piept de pui, ficatei de pui, ceapa, smantana, gris, vin alb, marar, cascaval, sare, piper.

Ingrediente pentru aluat: Tarta_cu_ficatei_de_pui_si_marar

  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • 1 ou
  • câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g piept de pui
  • 200 g ficăţei de pui
  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • câte 1 lingură făină şi griş
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legătură mărar
  • 150 g caşcaval
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron, iar în mijloc se pune oul bătut cu 1 praf de sare şi margarina moale.

Se amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi se frământă aluatul 5 minute.

Se modelează sub formă dp sferă, se înveleşte în folie şi şe păstrează 1/2 oră la rece.

Se spală carnea şi ficăţeii şi se taie in bucăţi. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa.

Se căleşte ceapa în uleiul încins, iar când devine transparentă, se adaugă carnea de pui şi ficăţeii şi se înăbuşă împreună timp de 5 minute.

Se stinge cu vinul şi se înăbuşă în continuare împreună, 20 de minute, la foc mic.

Se stinge focul şi, după ce s-au răcit, se încorporează ouăle, smântână, făina, mărarul tocat fin, sare şi piper, după gust.

Se întinde aluatul într-o formă de tartă de 32 cm, în prealabil unsă şi tapetată.

Se presară grisul peste aluat, acesta având rolul de a absorbi umiditatea din umplutură.

Se întinde apoi uniform umplutura. Se coace tarta 50 de minute.

Când e aproape gata, se presară caşcaval ras şi se mai coace 5 minute.

 

Tarta cu ficatei de pui si marar

Tarta_cu_ficatei_de_pui_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.