Tarta cu dovlecei si rosii

Printeaza

Tarta cu dovlecei si rosii

Ingrediente:Tarta cu dovlecei si rosii

-pentru aluat

  • 100 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 250 g faina

-pentru umplutura:

  • 4 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 cartofi fierti
  • 2-3 catei de usturoi
  • 7 rosii mici
  • 3 oua
  • 250 g branza dulce sau sarata
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru

Preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat fara sa le framanti. Aluatul care s-a format se lasa 30 de minute la rece, adica timpul pe care il rezervati pentru prepararea umpluturii. Dupa aceea, se pregateste tava pentru tarta si se intinde o foaie, mai mare decat forma de tarta.

Foaia se intinde si pe peretii laterali ai formei. Se spala si se taie rondele dovleceii cu coaja, se presara sare si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc cateva minute in putin ulei, apoi se pun dovleceii si cimbrul tocat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit. Cum tava de tarta si foaia sunt deja pregatite, se pun dovleceii cu ceapa si usturoiul si cartofii fierti taiati rondele.

Oualele se bat bine si se amesteca cu branza si putina sare si piper, se toarna peste legumele din tarta, se pun rosioarele si se da la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tarta cu dovlecei si rosii

1 comentariu

  1. Imi plac dovleceii, sunt foarte gustosi. O sa fac o tarta cu dovlecei. Imi plac si dovleceii gratinati foarte mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.