Tarta cu dovleac si sunca
PrinteazaTarta cu dovleac si sunca din: aluat fojtaj, pulpă de dovleac, sunca, cascaval, oua, ceapa, smantana, ulei, sare, piper, nucsoara, migdale.
Ingrediente:
- un pachet aluat fojtaj
- 500 g pulpă de dovleac
- 100 g şuncă
- 40 g caşcaval ras
- 3 ouă» o ceapă
- 100 ml smântână
- o lingură ulei
- sare
- piper
- nucşoară
- 50 g migdale
Mod de preparare:
Miezul de dovleac se taie cuburi care se pun la fiert în apă clocotită pentru 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată se rumeneşte în ulei, iar dovleacul se scurge şi se mărunţeşte cu furculiţa.
I se adaugă ceapa, şunca tăiată cuburi mici, caşcavalul ras, smântână Si ouăle. Se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară. Aluatul se asază în forma de copt, se înţeapă pe alocuri şi se toarnă amestecul cu dovleac. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte cu fulgi de migdale pe deasupra.
Tarta cu dovleac si sunca
Pofta buna!