Tarta cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Tarta cu dovleac si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, dovleac, fulgi de migdale, scortisoara.

Ingrediente:Tarta cu dovleac si scortisoara

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 350 g unt
  • 3 ouă

Pentru umplutura:

  • 400 g dovleac curăţat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 100 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Pentru aluat, frămânţi untul rece tăiat cubuleţe cu făina până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi zahărul şi ouăle. Frămânţi până când aluatul devine neted, moale şi elastic. Il înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30-40 de minute.

Pentru umplutură, tai dovleacul în cubuleţe şi-l pui la foc împreună cu zahărul, apa şi scorţişoara. Laşi să se înmoaie sub capac 30 de minute.

Din aluatul rece, 2/3 îl întinzi cu sucitorul, apoi îl aranjezi într-o tavă tapetată inclusiv pe margini. Il înţepi, apoi torni peste el amestecul de dovleac.

Deasupra razi restul de aluat, adaugi fulgii de migdale şi dai tarta la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Tarta cu dovleac si scortisoara
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.