Tarta cu dovleac si mere

Printeaza

Tarta cu dovleac si mere din: faina, unt, zahar, oua, dovleac, mere, zahar, mascarpone, scortisoara.

Ingrediente:Tarta cu dovleac si mere

  • 290 g făină
  • 60 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură apă
  • 500 g dovleac curăţat
  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe scorţişoară

 

Mod de preparare:

Coci dovleacul şi merele.

Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu faina şi sarea până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi oul, zahărul şi apa. Frămânţi pană obţii un aluat neted, moale şi elastic. Il înveleşti in folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi şi-l coci 15 minute la cuptorul încins.

Pentru umplutură, cureţi merele coapte de coajă şi cotor şi le mixezi împreună cu dovleacul copt şi zahărul. Adaugi ouăle şi scorţişoara. La final, încorporezi mascarpone.

Torni umplutura peste aluat şi mai cod prăjitura 45-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.