Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir

Printeaza

Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir din: făină, unt, apa rece, oua, zahar, sare, dovleac, scorţişoară, ghimbir, esenţă de vanilie, smântână, fulgi migdale, zahăr pudră.

Tarta_cu_dovleac_scortisoara_si_ghimbir

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri apă rece
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 dovleac copt
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1 lingură ghimbir
  • 5 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100 ml smântână

Ingrediente pentru decor:

  • 1 mână fulgi migdale
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă, ames­teci făina cu untul, zahărul şi sarea şi frămânţi până se omogenizea­ză toate ingredientele. Torni cele două linguri de apă şi oul bătut, în prealabil, şi continui să frămânţi. Aluatul obţinut îl dai la frigider aproximativ o oră.

Mixezi miezul dovleacului copt, adaugi smântână, scorţişoara, va­nilia, ouăle, unul câte unul, ghimbirul şi zahărul, mixând înconti­nuu. Păstrezi puţin din aluat pentru a modela câteva forme cu care să r ornezi.

Tapetezi o formă de tartă, întinzi aluatul şi pe marginile tăvii, înţepi din loc în loc şi coci 10 mi­nute. Torni umplutura de dovleac, aşezi formele de aluat deasupra şi dai, din nou, tava la cuptor o oră. După ce s-a răcit, decorezi cu fulgi de migdale şi zahăr pudră.

Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir

Tarta_cu_dovleac_scortisoara_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.