Tarta cu crema de vanilie, ciocolata si zmeura

Printeaza

Tarta cu crema de vanilie, ciocolata si zmeura din: zahăr pudră, ulei, oua, faina, sare, lapte, zahăr vanilat, cacao, ciocolată, zmeură, fulgi de migdale.

 

Ingrediente:Tarta_cu_crema_de_vanilie_ciocolata_si_zmeura

  • 250 g zahăr pudră
  • 5 linguri ulei
  • 6 ouă
  • 250 g făină
  • 1 praf sare

Pentru creme:

  • 500 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 3gălbenuşuri
  • 50 g făină
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolată

Pentru decor:

  • 100 g zmeură
  • 50 g fulgi de migdale

 

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi torni în ploaie zahărul.

Separat, freci gălbenuşurile, ca la maioneză, cu uleiul. încorporezi, alternativ, în albuşuri făina şi gălbenuşurile astfel: o lingură de făină, mixezi, o lingură de gălbenuş şi iar mixezi.

Procedezi aşa până termini toate ingredientele. Tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi o dai la cuptor.

Pui într-o cratiţă pe foc 350 ml de lapte. Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina şi când s-au omogenizat torni restul de lapte.

Când laptele de pe foc începe să fiarbă adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci constant până se îngroaşă şi o împărţi în ju­mătate.

In jumătate din compoziţie adaugi cacâua şi ciocolata ruptă bucăţi cât mai mici şi amesteci până se omogenizează.

Laşi să se răcească. Torni crema de vanilie în poş şi o pui în for­mă de cerc peste blat.

Procedezi la fel şi cu crema de ciocolată. Deasupra decorezi cu zmeură şi fulgi de migdale.

Tarta cu crema de vanilie, ciocolata si zmeura

Tarta_cu_crema_de_vanilie_ciocolata_si_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.