Tarta cu crema de ciocolata

Printeaza

Tarta cu crema de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, lapte, ciocolata, frisca, unt, oua.

Ingrediente:Tarta_cu_crema_de_ciocolata

pentru aluat:

  • 180 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 3 galbenusuri

pentru crema de ciocolata:

  • 50 ml lapte
  • 120 g ciocolata cu 60% cacao
  • 120 g frisca lichida
  • 12 g unt
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahărul pudră şi apoi se cern. Se amestecă bine cu untul şi, după ce se obţine un amestec sfărâmicios, se adaugă gălbenuşurile. Se lasă la frigider pen¬tru 30 de minute. Apoi, se întinde într-o foaie subţire care se coace 10 minute, după care se lasă să se răcească complet.

Pentru cremă, se pune ciocolata ruptă bucăţi într-un castron. Se fierb laptele cu untul şi frişca şi, când ajung la punctul de fierbere, se pune amestecul peste ciocolată. Se mixează pentru a topi ciocolata. Se bat uşor ouăle, se adaugă peste crema cu ciocolată şi se toarnă peste foaia coaptă.

Se mai dă la cuptor pentru 15 minute, se opreşte focul şi se lasă tarta în cuptor încă 15 minute. Apoi se scoate să se răcească, se taie şi se aduce la masă cu decor după imaginaţie.

Tarta cu crema de ciocolata

Tarta_cu_crema_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.