Tarta cu conopida, sunca si praz

Printeaza

Tarta cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_conopida_sunca_si_praz

  • 500 g aluat de foitaj sau aluat fraged obtinut din 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, un varf cutit sare
  • 500 g conopida
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 fir de praz
  • 300 g sunca
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceti conopida în bucheţele, fierbeţi-le 10 minute în apă sărată, apoi scurgeţi-le. Amestecaţi într-un castron mai mare brânza de vaci, telemeaua rasă, conopida fiartă, prazul tăiat, mărarul, tocat măirunt, ouăle bătute cu smântână, sare şi piper.

Intindeţi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Peste aluat turnaţi umplutura si uniformizati-o. Coaceţi tarta la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Taiati-o în felii după ce s-a răcit.

Tarta cu conopida, sunca si praz

Tarta_cu_conopida_sunca_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.