Tarta cu ciuperci si peste

Printeaza

Tarta cu ciuperci si peste din: aluat foietaj, ciuperci, cod afumat, oua, capere, ou, smantana, maioneza, branza cheddar, patrunjel, sare de mare, ulei de masline.

Ingrediente: Tarta_cu_ciuperci_si_peste

  • 400 g aluat foietaj

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 g ciuperci
  • 400 g cod afumat, fiert şi tăiat
  • 2 ouă mari, fierte şi tăiate mărunt
  • 20 g capere, tăiate mărunt
  • 1 ou bătut uşor
  • 1/2 ceaşcă cu smântână
  • 15 g maioneză
  • 100 g brânză cheddar rasă
  • 1 mână de pătrunjel tocat
  • sare de mare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte o tigaie la foc mediu şi stropeşte-o cu ulei de măsline. Adaugă ciupercile şi presară sare de mare după gust.

Căleşte ciupercile până când zeama lăsată s-a evaporat, iar ciupercile s-au înmuiat.

Pentru umplutură, amestecă uşor ciupercile cu restul ingredientelor, într-un castron.

Intr-o formă pentru tartă aşază aluatul foietaj şi toarnă deasupra umplutura. Coace tarta în cuptor timp de 30 de minute sau până când aluatul devinte galben- maroniu, iar umplutura s-a stabilizat.

Scoate tarta din cuptor şi presară pătrunjel proaspăt deasupra.

Tarta cu ciuperci si peste

Tarta_cu_ciuperci_si_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.