Tarta cu ciuperci si peste
PrinteazaTarta cu ciuperci si peste din: aluat foietaj, ciuperci, cod afumat, oua, capere, ou, smantana, maioneza, branza cheddar, patrunjel, sare de mare, ulei de masline.
- 400 g aluat foietaj
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 g ciuperci
- 400 g cod afumat, fiert şi tăiat
- 2 ouă mari, fierte şi tăiate mărunt
- 20 g capere, tăiate mărunt
- 1 ou bătut uşor
- 1/2 ceaşcă cu smântână
- 15 g maioneză
- 100 g brânză cheddar rasă
- 1 mână de pătrunjel tocat
- sare de mare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte o tigaie la foc mediu şi stropeşte-o cu ulei de măsline. Adaugă ciupercile şi presară sare de mare după gust.
Căleşte ciupercile până când zeama lăsată s-a evaporat, iar ciupercile s-au înmuiat.
Pentru umplutură, amestecă uşor ciupercile cu restul ingredientelor, într-un castron.
Intr-o formă pentru tartă aşază aluatul foietaj şi toarnă deasupra umplutura. Coace tarta în cuptor timp de 30 de minute sau până când aluatul devinte galben- maroniu, iar umplutura s-a stabilizat.
Scoate tarta din cuptor şi presară pătrunjel proaspăt deasupra.
Tarta cu ciuperci si peste
Pofta buna!